Forskellen på mænd og kvinders hud

Og hvorfor den mandlige hud også kræver pleje

Mænd og kvinder er anderledes på mange punkter, fra frisurer til sko, så det giver vel god mening at der også er forskel på mænd og kvinders hud? 

Selvom der er forskelle, som vi vil prøve at dække længere nede, så er det også vigtigt at huske på at der også er ligheder. Mænd ønsker en sund hud, præcis som kvinder, og ligesom kvinder, så kæmper mange mænd også med de samme problemer, som hudfølsomhed, uren hud og aldring. Mænd er måske ikke så strikse med passe på deres hud, men det betyder ikke, at vi ikke bekymrer os om det. 

Men hvad er forskellen så egentlig og hvad betyder det for den pleje som huden skal have? (Disse varierer selvfølgelig fra mand til mand og er kun generelle guide-lines).  

Skæg/Ansigtshår

Selvom kvinder har ansigtshår (nogen mere end andre), så er det typisk ikke lige så tyk eller grov, som det mænd kan vokse. Daglig barbering stresser huden og kan være årsag til irritation og rifter, hviilket nok også er grund til at de typiske produkter som mænd bruger er centreret omkring deres skæg. 

Tykkere hud

I gennemsnit, så er den mandlige hud 20-25 procent tykkere end en kvinders og har en hårdere tekstur. Ud over dette så indeholder den mandlige hud mere kollagen, hvilket giver et strammere og fastere udseende. Det mandlige niveau af kollagen reduceres langsomt i løbet af livet, men det kvindelige niveau typisk er konstant og reduceres typisk over en kortere periode, typisk omkring overgangsalderen. Dette betyder at mænd typisk ældes i en konstant hastighed, mens kvinder typisk virker til at ældes pludseligt.

Olieret hud

Talg (det som giver en olierede hud) produktionen hos mænd er det dobbelte af hvad det er hos kvinder og mænd har typisk flere og større porrer i huden. Dette betyder at mænds hud typisk er mere olieret end kvinders og mænd er typisk mere udsat for bumser og mindre udsat for tør hud.  

Aldring

Det højere kollagen niveau i den mandlige hud, betyder at mænd typisk ældes langsommere end kvinder. Studier har vist at en kvindes hud er omkring 15 år ældre en end mand på samme alder. Dette kommer dog kun til udtryk hvis mænd passer på sin hud via hudpleje, og man ser typisk ikke forskellen, da kvinder er bedre til at passe på deres hud end mænd.

Hvordan passer du så på din hud som mand?

Hvis man, i dag, kigger på markedet for hudprodukter, så kunne det virke som om at det kun er kvinder, som burde have en daglig hudplejerutine, men som vi lærte ovenfor, så kræver en mands hud også daglig pleje, hvis man gerne vil modarbejde urenheder og aldring. 

For at passe godt på huden, skal du som minimum på daglig basis vaske dit ansigt godt for urenheder og som minimum påføre en ansigtscreme, som fugter og har anti-aging egenskaber, og gerne produkter som er lette i konsistensen og kun giver er let fugtgivende.  

Læs mere om Real-Alpha hudplejerutine her:  

Husk at passe på under barbering

Udover den daglige hudpleje, så husk også at beskytte huden under barbering, da det også er et område, som den mandlige hud, kan have fordel af en god rutine – her er et par tips: 

  • Beskyt og smør huden med en kvalitets barberingscreme, som hjælper skraberen med at glide glat over huden, så du undgår rifter.  
  • Brug produkter, som er milde og beroligende på huden og gerne med anti-bakterielle egenskaber, som hjælper huden mod irritationer.
  • Brug altid en ren og skarp skraber.
  • Barbér altid med hårene og ikke mod dem (som mange mænd tror)

Hvis du følger disse råd og samtidig skaber en god hudplejerutine, så kan du holde din hud yngre og sundere i mange år endnu – husk du begynder allerede at ældes lige når du er blevet født, så om du er 15 eller 45 år, så er det hverken for tidligt eller sent at begynde at passe på dig selv og din hud.

5 tips til at smide Corona vægten i 2022

Af Kim Juul, Personlig Træner 2020 og 2021 har været underlige år, fitness centre har været lukket, vi har været spærret inde og mange har …

Læs

5 essentielle ting som alle mænd med stil bør eje

Hvis du gerne vil gå fra at være gennemsnitlig og have en kedelig stil til at være attraktiv og have en fed stil, så behøver …

Læs

5 vaner som ødelægger din hud

Pæn hud uden bumser, rynker eller andre skader kommer ikke af sig selv. Din hud skal plejes og have omsorg, og samtidig er der ting …

Læs